perjantai 20. tammikuuta 2017

So sweet socks-sukat

Ne ketkä on blogiani seurannut pitempään muistavat ehkä intohimoni kool aidaamiseen. Eli käytännössä langan värjäämiseen kool aid-juomajauheella. Kool aid-jauheita myydään useammassa lankakaupassa, esimerkiksi lempi kaupassani Neuleunelmissa. Kool aid-jauheet ovat rantautuneet suomeen jenkkilästä, jossa ihmiset juovat tätä ainetta. Ja suomessa me värjäämme sillä lankoja ja tukkaa.. Kyseessä on siis elintarvikejauhe, eli ei ole myrkyllistä. Silti en voisi kuvitellakkaan juottavani esimerkiksi lapselleni tuota ainetta tai juoda sitä itsekkään. Lankojen värjäämiseen tuo aine on kuitenkin aivan mahtava! Normaalistihan kun lankoja värjää, täytyy lanka uittaa ensin etikka-vesiliuoksessa, joka toimii siis värin kiinnitysaineena. Ja ensimmäisellä kool aidaus kerralla tein juuri tämän myös. Ja hyi yök, kuinka hirveälle langat haisivat... Kool aidatut langat tuoksuvat siis muutenkin sille jauheelle, joka on aika voimakas monessa värissä. Onneksi löysin ennen seuraavaa värjäyskertaa tiedon netistä, että etikka-vesiliuosta ei tarvita ja johan alkoi lankojen värjäys olla kivaa. Itse oikeasti pidän esimerkiksi tuosta orange-värin tuoksusta/hajusta ja vaikka migreenipotilas olenkin, niin se ei sellaista vahvuudestaan huolimatta laukaise. 
Löysin raskausaikana joitain kool aid-värijauheita varastostani ja innostuin jälleen pitkästä aikaa värjäämään niillä. Ja mielestäni värjäyslopputulos on tosi onnistunut! Yllätin jopa miehenikin, joka ei ole langan värjäykseen tutustunut sillä, että miten voimakkaat värit kool aidaamisella tulee verrattuna esimerkiksi jos värjää sienillä tms.

Malliksi valikoitui tälle langalle Niina Laitisen ihana so sweet socks ja olen kyllä tyytyväinen mallivalintaankin. Väri ja malli tuntuvat sopivan todella hyvin yhteen ja sukista tuli oikein pirteät. Ja nyt sitten houkuttaisikin kool aidata lisää, mutta saapa nähdä koska se onnistuu tuon vauvan kanssa. Mutta onneksi tässä on aikaa!

So sweet socks
Lanka: Kool aidattu novitan 7veljestä (alunperin luonnonvalkoinen sävy)
Puikot: 3,5mm
Koko: n. 28,5
Langan menekki: 81g
Ohje pitsiin: ravelryssa ilmaisena: klik tai jos et halua ravelrya käyttää niin täältä saat sen eurolla: klik6 kommenttia:

 1. No on kyllä herkullisen väriset sukat! (: Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään ite kans, et kerranki onnistu tosi hyvin. Mukava, että muutkin tykkää :)

   Poista
 2. Ihanat! Tulee ihan kettukarkit mieleen! Tää on kiva malli kutoa, oon tehnyt muutamat yksiväriset sukat tällä, mut toimii kirjavanakin! 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Tää on kyl ihana malli, ku toimii niin monella langalla ja on kiva neuloakkin 😄

   Poista
 3. Pirteet, raikkaat & erittäin reippaat! Miten tuo väri kestää pesua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Väri on mulla ainakin kestänyt tosi hyvin konepesun lankojen pesuohjeen mukaan ja mun värjäämissä langoissa se on ollut toi 40c hienopesu :) Villapesu on toki vielä hellempi :)

   Poista