perjantai 23. syyskuuta 2016

Blogger Recognition Award

Ilahduin kovasti, kun sain viestin Craft Candidate- käsityöblogin pitäjältä viestin, että hän oli päättänyt antaa minulle palkinnon/tunnustuksen: Blogger Recognition Award! Nyt kun olen itse ollut vain tässä vauvakuplassa, tuntui erityisen kivalle, kun huomasi jälleen, että muut bloggaajatkaan eivät ole blogiani unohtaneet vaikka itse hiljaa olenkin ollut. Suurkiitos siis muistamisesta <3



Palkinnon idea:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Pakkoneulootikon arkea- blogin synty

Avasin käsityöhistoriaani äitini kuoleman myötä tässä kirjoituksessa jo: klik, joten en ala sieltä asti selittämään historiaa. Bloggaamisesta kuitekin sen verran, että kiinnostuin biologisen siskoni myötä aikoinaan lukemaan blogeja ja saatuani käsityökärpäsen pureman aloin googlettamaan käsityöblogeja. Pitkään meni, ennen kuin ajatus omasta blogista tuli. Tämä nykyinen blogini on itseasiassa toinen käsityöblogini jo mutta edellinen kaatui siihen, että siitä tuntui muodostuvan enemmänkin vain valokuvablogi. Moni pitää niistäkin mutta itse haluan nimenomaan lukea sellaisia blogeja, joissa on myös kunnolla tekstiä. Aina toki ei tule pitkiä blogipostauksia tehtyä mutta se, että julkaisussa on muutakin kuin kuva neuleesta ja lause: "tällänen tuli nyt tehtyä.." Jotenkin ensimmäisen blogini aikana oli vaikea saada sanoja ulos ja siksi se muodostui tosiaan siksi valokuvablogiksi vain ja päädyin lopettamaan sen. Siitä meni jonkun aikaa ja ajatus bloggaamisesta nousi uudestaan. Tällä kertaa oli elämäntilanteeni parempi ja jaksoin panostaa ulosantiin myös enemmän. Ja sillä tiellä ollaan. Ja pakko myöntää, näin äitiyslomalla kaipaan neulomisen lisäksi myös sitä, että olisi aikaa blogata ajatuksella eikä vain näpytellä ohimennen muutamalla lauseella tekstejä ajastettuna varastoon. Onneksi kuitenkin tuo ajastus-toiminta on bloggerissakin olemassa. Ilman sitä blogini varmaan kuolisi todella pitkäksi aikaa. Nyt saa sentään julkastua säännöllisesti kerran kuukaudessa vähintään jotain.

Ohjeeni aloitteleville bloggaajille

1. Kiinnitä huomiota blogisi ulkoasuun ja siihen, että se on sellainen mistä sinä itse oikeasti pidät. Moni turhautuu, kun kokee rajoittaneensa oman bloginsa alussa tiettyyn aihepiiriin ja siksi ei myöhemmin mielestään voi enää blogata muusta. Blogi on sinun nettipäiväkirjasi. Tee siitä itsesi näköinen. Jos joku lukijoistasi ei sitä hyväksy niin ei voi mitään.

2. Valokuvien ei tarvitse olla ammattilaisen ottamia eikä varsinkaan olla ammattilaisvälineillä otettu. Mutta kiinnitä huomiota siihen, että kuvat ovat selkeitä ja niistä näkyy se mitä niissä haluat olevan. Monesti näkee esimerkiksi kuvia neuleista, jotka on kuvattu niin tummassa valossa, ettei kuvasta näe kunnolla mitä siinä on. Muutenkin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kuvat eivät ole tärähtäneitä vaan niistä saa oikeasti selvää. Sillä pääsee jo pitkälle. Niin ja kiinnitä huomiota kuvan taustaan. Itse olen monesti tehnyt sen virheen, että olen kuvannut neuleita esim punaista väriä vasten ja se ei toimi kuitenkaan. Vaaleat taustat toimivat yleensä parhaiten.

3. Ota huomioon, että nykyään suurinosa blogin lukijoista lukee blogeja mobiililaitteilla. Tarkista, että blogisi toimii myös mobiililaittella kunnolla. Esimerkiksi bloggerissa on erikseen vaihtoehto mobiilinäkymä ja sen kun valitsee, on blogia huomattavasti miellyttävämpi lukea mobiililaitteella. 

4. Kerro asioita. Tee blogista tarinoiden myötä henkilökohtaisempi. Ei tarvitse kertoa mitään mitä et halua, mutta jakamalla jotain henkilökohtaista oppii lukija tuntemaan sinut ja on helpompi myös alkaa kommunikoimaan.  Tällä tavalla jäät myös ihmisten mieliin paremmin ja usein blogiisi palataan helpommin.

5. Muista hyödyntää sosiaalinen media. Markkinoi blogiasi esimerkiksi facebookissa tai instagrammissa. Sillä tavoin ihmiset löytävät blogisi helpommin ja bloggaamisesta saa vastavuoroisempaa. On mielekkäämpää kirjoittaa blogia, kun huomaa että joku lukee juuri sinun ajatuksiasi.

 
6. Muista etsiä myös mieluisia blogeja, liittyä lukijaksi ja kommentoida tekstejä. Mutta kannattaa myös kommentoimisessa kiinnittää huomiota mitä kommentoit. On eri asia reagoida toisen tekstiin kommentoimalla laajemmin sitä kuin todeta vain vaikka, että nätit sukat. Toki molemmat kommentit ilahduttavat mutta eri tavalla jäät mieleen reagoimalla vähän muutenkin kuin yhdellä lauseella. Eli muista kommunikoida.

Kenelle minä annan palkinnon?

Kaikki valitsemani blogit ovat käsityöblogeja. Osa ollut olemassa kauemmin ja osa vähemmän kauemmin. Kannattaa silti niihin kaikkiin käydä tutustumassa, saatat löytää uutta kivaa seurattavaa.
Vielä muistutukseksi, että kannattaa käydä tsekkaamassa Craft Candidate-blogi (klik). Vaikka hänen bloginsa ei ole ehtinyt vielä niin kauan olla olemassa, kuin monen muun niin blogi on miellyttävän näköinen ja käsitöitä on blogissa todella monipuolisesti. Kannattaa siis tutustua. 

Loppuun vielä pahoittelut, jos teksti on sekava tai on kirjoitusvirheitä. Tätä kirjoittaessa en muista koska olen viimeksi nukkunut kunnolla ja pää hieman jumissa..

6 kommenttia:

  1. Lämpimästi kiitoksia tunnustuksesta <3

    Mukava oli lukea, ehdottomasti yritän saada aikaseksi tehdä itsekin. Ihanaa vauva-arkea sinne ja jaksamista, mulla on hirveä ikävä sinne vauvakulpaan :D

    VastaaPoista